Kawan - Kawan

Tuesday, January 31, 2012

Ronda-Ronda Di Jusco Rawang

Masa cuti hari raya cina ri tu sebelum balik kampung,aku transit dulu di rumah abang no.2 di Sg.buloh.Adik ajak ke Jusco Rawang yang baru buka untuk tengok pasaraya yg sepatutnya dia keje dulu. Walaupun kami termasuk salah jalan tapi alhamdulillah sampai juga..kui kui kui.



Bila sampai naik ke tingkat atas dulu ke kedai buku popular. Aku ushar buku2 motivasi tapi tak beli pun sebab bodyguard2 yang ikut mengadu lapar. Rimas ngan rengekan (benonya aku pun takut kalau2 diorang ni nangis jenuh nak pujuk..huhu) cepat2 turun tingkat satu ke kedai2 makan yg ada. Bagi diorang pilihan tapi tak leh nak ikut sangat(dah tunjuk pizza hut n kedai fastfood apa tah tak ingat..hehe).Last2 aku amik keputusan masuk ke kedai chicken rice shop (kebetulan dah pukul 12 lebih dan nasi itu lebih mengenyangkan)..hehe.Aku dan adik sepakat pilih set untuk hidangan 2 orang walaupun kami 4 orang. Cuma kena tambah air jerk.



Ini salah seorang bodyguard yang ikut. si adik di bawah jagaan adik aku. Jenis tak reti nak duduk diam.Asyik nak berdiri dan melompat. Makan pun kena bersuap baru nak makan.
Tapi si adik ni kalau bab makan memang laju jerk lagi2 kalau disuap.


Okeh ini si abang.Umur 7 tahun. Dia ni kalau bab2 makan agak pemilih tapi akan makan banyak kalau lauk telur. Hari2 lauk telur pun takpe. Tapi bila makan kat sini agak terkejut jugaklah bila disuap tu nak makan.Sampai makcik2nya lah rasa tak cukup sampai kena oder nasi tambah...kih kih kih. Akibat aku dah letih dan nak makan dengan selesa aku pujuk si abang makan sendiri ..haha.



Walaupun lauk2 tu tak berapa nak licin tapi kira oklah makan kat sini. lepas makan kami masuk ke Jusco.Adik jumpa ngan bekas kawan2 dia sementara aku lepak kat satu kiosk berhampiran sambil memerhati anak2 buah bermain. Lepas tu kami gerak balik.


16 comments:

missSenget said...

suka taugeh style kt situ..

sebab masin2.. hihihi...

Tihara said...

tauge tu bagus untuk kesihatan..nampak cam sedap la nasik ayam kat situ kan :)

Fee Hafeezah said...

hehe..jusco rawang tak sampai lg even jarak ke sana taklah jauh pun..insyaALLAH coming soon..comel je bebudak tuh sume :D

Chik Att said...

samalah kat umah n i ... telur memang jadi piliihan utama...

Mr.Clive said...

uish...mamam beso nampak...hehehe :)
suka tgk gambar2 yang dikongsi.

Rina AVAIL a.k.a Cik Betty said...

sy pon kalau jalan gi jusco jelah..


kat chicken rice ni bolehlah tahan makanannya tp ayam dia sy kureng gemar

Tukang Karut said...

kalau aku yang makan ni, confrim pinggan dan sudu pun habis...

budak penjara said...

lain kli lau mkn x abis..ajak org cni skli tau..haha

Rozita said...

Ohh dah bukak ye JJ Rawang tu. Setiap kali ke rawang, akak tengok jer signboard dia.
Salam kenal dari akak.

Papa Mifz said...

x pernah sampai rawang lg...

Asrul "iLham" Sany said...

sy suka melepak kat jusco maluri muahahaha

AzwanRamli said...

comel budak....baru skali singgah jusco...jusco mid valley..

~SaL IjOu~ said...

tiba2 rasa nak mkn nasi ayam gak~ ;p

Pondok Usang said...

dapnye mamam... Salam Maulidur Rasul.. =)

Cik Ina Do Do Cheng said...

tedapnya dah lama tak makan kat CRS. taugeh tu terbaek, adik cantik ko mesti cantik. he he he

anamizu kaito said...

ish kak, kalo ajak cik ana tlg habeskan kan x rugi..hehe





luv,
cik ana

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...