Kawan - Kawan

Monday, March 5, 2012

Pening

Minggu depan cuti sekolah.Pada yang berkahwin mesti dah macam2 plan yang dirangka.Waktu sebegini akan ramai yang ambil peluang untuk bercuti bersama keluarga. Yang ada kat opis pun mungkin staff yang belum berumahtangga. Time nilah ahkak2 atau abang2 akan memujuk rayu yg bujang2 ni untuk mengganti tugas mereka. Dulu situasi ni sering aku alami masa kat tempat keje lama dan kat sini pun tak terkecuali juga.

Atas meja aku ni dah ada 3 borang cuti.2 orang mohon cuti selama seminggu dan lagi seorang akan bercuti sehari pada minggu depan. Kesemua ada 4 orang iaitu 2 bertugas di kaunter tiket dan 2 di pusat jualan. Bila dah 3 drpd 4 bercuti serentak serba salah plak aku nak lulus cuti. Nampak gayanya terpaksalah aku mengganti bertugas pada hari tersebut...hohoho.

notanoti : inilah nasib orang bujang...keh keh.

16 comments:

:: Mrs.Eady :: said...

okey takpe..next time ur turn bleh cuti pulak :)

Ujie said...

byk buat kerja bagus apa..jd mahir mcm2..
positif thinking.

Daddy Ziyyad said...

tu tandanya kena kawin cepat..;P

Huda said...

apa lagi, cepat la kawin..:)

Kakzakie said...

Akan sampai masa lieyna pun sama juga tau...

Tihara said...

pengorbanan tu..banyak ganjarannya, Insya Allah :)

Gen2Merah said...

ekekeke.. kita serupa... asal nama nya bujang, x dapat nak bagi alasan utk mengelak.. so, cepat2 la kita tular status kita kpd bekawin... hihihihi

gadisBunga said...

takpe. berkorban demi masa depan. eh? :p

Rina AVAIL a.k.a Cik Betty said...

HEHE..untung diaorang dpt rakan sekerja memahami mcm lieyna

mizzkechique said...

mcm sy la..xpasal² kn gnti org cuti bersalin..

Tukang Karut said...

nak bagitau masih solo la tu...

msredcheesecake said...

Akak pun nak apply cuti seminggu.... Bule? Hheee...

delarocha said...

orang bujang memang selalu kena mengalah

ABU said...

Tugas aku pulak ialah menghadiri majlis2 kahwin hahaha..

Cik Ina Do Do Cheng said...

cik ina kalau ambik cuti palng lama dua hari. bestnya orang yang boleh cuti sampai seminggu tu. jalan sakan dorang ni. bertabah ye : )

geraugebang said...

Buh minyak angin...

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...