Kawan - Kawan

Wednesday, March 14, 2012

Operasi Menyelamat....

Kisah semalam....

Kisah benar yang berlaku ke atas diri sendiri..Malulah juga nak cerita tapi nak cerita jugak.haha. Selepas aku selesai melepaskan hajat kecil, pulas tombol tapi pintu tak terbuka.cuba lagi sekali pun tetap sama gak.Aku cuak. Pulas2 tapi tak berbuka jugak pintu ni..Hadoi.Aku cuba tendang pintu tapi tak boleh jugak. Last2 aku gegar pintu dengan ketuk2 sambil jerit minta tolong.


Sebelah tandas ni pantry dan kebetulan ada member tengah makan..dengar jeritan terus masuk:

member : awat!!

aku : cer try buka pintu ni...dari dalam tak leh arr..

member : cuba pulas 2-3 kali nasib baik boleh. hohoho.

Kebetulan bos pun ada kat pantry.Masa aku keluar tu dia tanya kenapa. Aku jawab tombol tu jammed kot. Dia suruh aku masuk balik nak tengok betul ke dak. Cepat2 aku jawab tak mo..Serik dah..haha.Kawan yang tolong tu masuk dan dia pun terkunci..haha.Bos cuba pulas tak leh.Aku try pun tak boleh juga. Dicuba beberapa kali pun tetap macam tu juga.Akhirnya bos telefon staff maintenance suruh bawa tangga sekali.

Kawan aku ni datang berlenggang, di kerjakan tombol tu guna screw driver,kad pun tak leh, kena ambik tangga juga. Kawan aku yg terkurung tu doklah bising suruh cepat sebab dia dah panas kat dalam tu. Kawan datang bawak tangga dan panjat ke dalam. Dicuba lagi dan akhirnya berjaya.

Kecoh opis bila cerita ni heboh..haha. Kes 2 orang terkunci dalam bilik air. Nasib baik time keje dan ada orang....bolehlah buat operasi menyelamat. Kawan2 lain bantai gelak.Mencik!!...haha.


Notanoti : kawan maintenance cuma letak selak jerk...tak payah nak tukar tombol yg canggih manggih (ada ke ayat ni)...ini kali kedua tombol rosak dalam tempoh tak sampai 3 bulan.

20 comments:

Niza Romli said...

risau kalo takdak org..jenuh nak ghabat pintu jamban tu.

Rai said...

ngeri nya...jgn lah jadi kat saya.. teringat junior masa sekolah dulu..kakinya tergelincir masuk dalam lubang tandas..sampai panggil bomba dan terpaksa pecahkan jubin..hahaha..

Kakzakie said...

Walau apa pun kakak dah ketawa dulu bila membayangkan lieyna terperangkap selepas qada' hajat... Bayangkan kalau tandas awam macam mana agaknya ye...

penjajah minda said...

ganas sangat korang nie.hehe

Mama Ema said...

nasib baik ada orang kalau tak bermalam dalam toilet..barang sekarang tak tahan lama..

budakijaupendek said...

memang ada cara.
guna kad yg keras pun boleh. ^^

Daddy Ziyyad said...

kalau terperangkap dalam tu masa org dah balik kerja...sah kena tido dalam tu sampai esok hari..hahaha

daya said...

haha. scary !

redza said...

klu xde org meraungla sorang2 kt dlm toilet tu haha

Aine Ainun said...

Bahaya tu..

Huhu...sy yg berdebar ni!
Elok pakai selak je la, tombol berisiko akan loose..

Asrul "iLham" Sany said...

jamban horror ni...

ABU said...

Mahu tak kecoh satu opis.. Haha...
Kasihan kawan awak tu Jdi tikus putih haha.. :)

fazrulnoor said...

yang pg masuk jugak keli ke 2 tu knp lah..baik btl kawan tu

Tihara said...

tu lah hang ganaih sangatt..mmg bagus letak selak je..aku pun cuak gak kalo terkena kat tandas hiway kew..huu mintak djauhkan lah

khaifaiz said...

perghhh... menyeramkan kejadian ini

HeNRieTTa JoSe said...

ekekeke....laen kli....soh bos lew dok dalam plak...korg cuba dr luar....ekekeke.....

Munnafendy said...

tu la pakai selak lg confident dr tombol kan?tombol bilik sy pun bru je tukar tu

Wani said...

Haha! Nsib baik sis terkunci time tu ada member2 ofis lain. Kalau overwork smpai malam, org dh balik, mmg tak terkata.

Kasih Salina said...

nasib baik x masuk kali ke-2 tu, kalox 2 kali terkunci la ye..hihi..time ada org x pe la..kalo xde org takut ooo..

Tukang Karut said...

aku syak ada gergasi yang pakai tandas tu, tu yang tombol cepat rosak!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...