Kawan - Kawan

Sunday, August 21, 2011

Tak Tau Nak Boh Tajuk....

Alhamdulillah aku selamat sampai ke kampung....Bertolak dari Langkawi dengan menaiki feri pukul 9.00 pagi ke Kuala Kedah.Adik dah sedia menunggu dengan kereta ku...terpaksa import adik sebab mak tak bagi balik sorang..huhu...risau dengan keselamatan ku gamaknya..so bila dah import driver tu haruslah ku tanggung segala kos....


Dari Kuala kedah singgah di kedai cuci kereta dulu...yolah kereta tu dah kena air laut...haruslah dibasuh untuk menghilangkan air masin ....tak elok untuk body kereta...takut berkarat...Lepas tu singgah plak di Shahab Perdana,cadangnya nak amik tiket untuk adik waktu nak hantar aku balik ke utara nanti....tiket tu dah booking online tapi harus juga mengambil tiket(itu yg tercatat pada slip yang aku print)...tapi bila p kat kaunter...boleh kerani tu kata..tak payah kak...tiket nanti kami bagi masa atas bas nak bertolak...adoiiiii.....buang masa kami jerk...dahlah nak cari stesen bas tu terpusing2...nasib baik jumpa...

Lepas tu perjalanan diteruskan dan tak singgah kat mana-mana pun....Jalan pun lancar jerk dan tak banyak kenderaan.Cuma di Penang ada sikit jem disebabkan oleh kerja2 memotong dahan2 pokok..Tugas memandu memang diambil sepenuhnya oleh adik..aku nak drive pun tak dikasinya. kalau lelaki yang drive paham2 jerklah....lajunya nasib baik tak sampai tahap maksimum....jangan sampai kena saman udahlah...risau gaklah kot2 plat keretaku yg comel itu akan naik di balai polis..huhu..Mintak dijauhkanlah....duit pun semakin susut ni haaaa,,,,


Sampai di kampung pukul 5 petang...Seronok bila dah selamat sampai...tengok bumbung rumah lega rasa...bumbung yang terbang kini berganti baru...cuma dapur jerk x siap lagi...dah alang2 nak baiki bumbung..mak suruh pakcik buat sekali kabinet dapur..lepas ni penatlah nak mengemas..huhu...

entri ni ditulis pada pukul 10 malam bila dah habis layan drama Stanza Cinta...mata pun dah berat..mengantuk dan letih...nak zzzzzzzzzz....

nota : di kampung adik pasang wifi..ni yang boleh online..insyaallah blog akan diupdate sekiranya tidak sibuk dengan urusan2 yang lain....

6 comments:

aimie amalina said...

welcom back home! =]

rATu kEBaYA said...

dah balik kampung.. bestnyer.

Rina AVAIL a.k.a Cik Betty said...

dah start cuti ke? smpi raya ke kt kampung? best nyer..

bujal X said...

cuti terus kah?

AI said...

- wahhhh sonok nyer dah cuti...
- lama nye cuti...
- kampong kat mane?

lieynanilaz said...

cik betty....ye cuti sampai raya..
bujal...pertanyaanmu tu double meaning yerr...hehe...
Al...kg kat sg.besar..

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...