Kawan - Kawan

Wednesday, August 10, 2011

"Segmen Ramadhan Jejaka Terhangat: Makanan Buka Puasa Kegemaranku".



Assalamualaikum....



Join segmen lagi.Kali ni dianjurkan oleh jejaka terhangat. Pergi bazar mesti kecur liur tengok makanan yang dijual.Masa nilah kena pandai kawal nafsu.Kalau tidak akan berlaku pembaziran.

Masa berbuka aku suka makan kuih yang pedas...yg manis x berapa minat sebab aku memang x suka makan benda2 yg manis...Antara yang aku suka adalah popia basah. Inti yang penuh dengan sayur-sayuran + sos membuatkan 1.00 4 ketul x cukup...hehehe...Lagipun makan sayur kan baik untuk kesihatan.



cilok dari google



Nak tau syarat2 segmen...masuk jerk SINI

Tarikh tutup : 29 Ramadhan 1432H


nota : balik Sg.Besar nanti nak cari nasi ambenglah..lama x makan dan susah nak dapat sekarang ni...:)

11 comments:

KuNanGKuNanG said...

nak join gak la.
br hujung minggu tadi gi bazar kt s.besar.panjang diler bazaarnye..xlarat jalan.huhu

lieynanilaz said...

kunangkunang...ada nasi ambengkan..hehe..

bujal X said...

saya suka puding jagung~keh keh~~

Rina AVAIL a.k.a Cik Betty said...

dekat bazar ramdhan suami akak suka beli murtabak,tepung pelita,roti jon dan kueh-mueh..popia basah ni sedap gek..

nasi ambeng melambak jual kat johor ni..

Tihara said...

weyh nak nasik ambeng..penah mkn kt tg.karang punye..i like mertabak utk pose :)

Bui Junaidi said...

nasi ambeng..?x pernah dgr pun..huhuhu

Papa Mifz said...

salam kenal...

den bila dah kawen ngan org Ijok br try nasik ambeng...sodap gak..;)

diskopi said...

Mohon singgah untuk menyampaikan berita baik!

Bersih 2.0: Merakam Semangat Zaman/Capturing The Spirit Of The Times – Pertandingan Menulis Esei dan Cereka di dalam Bahasa Malaysia dan Bahasa Inggeris.

Lebih daripada RM6,000.00 untuk dimenangi + buku-buku + tshirt diskopi super kool edisi terhad + peluang untuk karya anda diterbitkan di dalam bentuk buku!

Kalau anda berminat untuk terlibat di dalam usaha bersama merakam semangat zaman dan memenangi hadiah-hadiah tersebut, check it out - butiran, syarat dan peraturan pertandingan ini kat:

http://diskopi.wordpress.com

Anda boleh juga download poster pertandingan menulis esei dan cereka ini dalam jpeg file dan meletakkannya kat blog, website atau facebook anda supaya kawan-kawan anda yang lain juga tahu tentang peluang baik ini.

Tolong war-warkan tentang pertandingan ini kepada jaringan dan kawan-kawan anda yang kat online mahu pun offline.

Terima kaseh.

Rohaizam Rosli said...

sedapnya popia....

Redbloodsnow said...

zie lak ape ek menu buka puasa kegemaran zie ea? mcm takde je. coz setiap hari menu berlainan..haha

[sutera kasih] said...

singgah dr segmen :)

eeeeeee favourite jgk popia tu..sedapkan hehe

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...