Kawan - Kawan

Monday, August 1, 2011

RAMADAN # 1 : SAHUR DI KALA BUDAK...

Nak join!! klik SINI

tutup : pukul 11 malam ni



Hari pertama berpuasa BA buat segmen...tajuk pun menarik boleh mengimbau kenangan ketika budak2 dulu...zaman nilah yang paling best...bebas buat apa saja yg penting seronok dan hepi bermain ngan kawan2..okeh..okeh...back to segmen..hehe..



masa zaman ni kalu time sahur tu...jenuh gaklah mak nak kejut kami adik badik...siap mak piat telinga soh kami sahur gak...well kalu dah kena paksa bangun...mesti mamai2 dan malas nak berjalan gi dapur...kekadang dah dok atas kerusi..kepala leh lentok kat meja...sambung zzzzz....hahaaha..



(gambar ni dari blog Mat Gebu)


Walaupun BA suruh senaraikan nama makanan...tapi masa budak2 aku lebih teruja ngan minuman macam sirap bandung,soya dan air tebu.Masa nak tunggu berbuka tu,doklah mengadap makanan sambil2 tanya mak...lambat lagi ke nak azan...hahaha....mulut ni x sabar nak menghirup minuman yang menyelerakan seperti gambar tuh....

12 comments:

aimie amalina said...

ya ampuuunnn!
x leh tgk mende ni lelamee
hahahaha

Haris Kaito said...

dari blog abg ben...
jom singgah blog sy...
follow lebih baik..he3... :)

JOM TERJAH SINI!!

DaYaH JeLitA said...

berbuka mmg wajib ah telan air satu liter dulu..wakaka..saya pon join segmen ni..jom la singgah :) : BEN ASHAARI : RAMADHAN #1 : SAHUR DI KALA BUDAK

AI said...

- hadoiii...konpem buat air ni gak petang kang...

Marina said...

biler time makan, dah tak lalu nak makan ye? perut dah kembung ngan air...hehe

http://marinafazli.blogspot.com/2011/08/segmen-ramadhan-1-sahur-di-kala-budak.html

JIJI YU said...

ahha gmbor2 yg menguji keimanan betol le

Iffah Afeefah said...

terbaikla

Ashraf Jalil said...

tak sabar nak makan pulut panggang!! Huargghh!! hahah

Cik Bunny said...

Promosi Kek Lapis Sarawak utk hari raya kini DIBUKA =) http://asiarosehouse.blogspot.com

MiSs ChUbBy ChEeK said...

hahah...macam2 ragam kan...
trutama time nk sahur...
jenjalan dari segmen abang ben...
jom singgah sini..

http://misschubbycheek.blogspot.com/2011/08/ben-ashaari-ramadhan-1-sahur-di-kala.html

sue perbs.. said...

wah.. sedap nye air tu.. huhu.. sabar2.. blom wktu berbuke lgi

Cik Ayu said...

singgah dr blog bang ben

jemput singgah blog cik ayu
http://bila2akurajin.blogspot.com/2011/07/ben-ashaari-ramadhan-1-sahur-di-kala.html

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...