Kawan - Kawan

Thursday, February 9, 2012

Mutiara Kata

Latihlah dirimu untuk selalu bangun pagi
kerana hal itu membawa keberkatan
Pada saat itu,lakukanlah kegiatan yang positif
seperti berzikir,membaca,menghafal dan
menelaah Al-Quran atau buku-buku,
mengarang atau berjalan-jalan santai ke luar rumah


sumber : Buku koleksi mutiara kata Al-Quran Al-Qarni

17 comments:

mas saari said...

kita kena sentiasa berfikiran positif..

Tihara said...

bagus..terutama baca tafsir Al-Quran..Insya Allah, hati kita lebih tenang :)

Totie@Tomy said...

bangun pagi rezeki pun murah...

Mr.Clive said...

selalu bgn dalam pukul 4.45,4.30 pagi dan pas bangun slalu buat kopi, bread and duduk kat balcony, menghayati pagi yang indah... :)

Asrul "iLham" Sany said...

suka bangun pagi dan menikmati udara sebelum KL dipenuhi dengan 'asap' :D

dela said...

insyaAllah.... tq kongsi

msredcheesecake said...

Bangun pagi buka fb, blog.... Haish....

anamizu kaito said...

celik subuh2 melangkah slow je amek wudhuk..moge2 esok masih ada utk kite :)







luv,
cik ana

KaK LimAh Si SupiR said...

tgah berlatih sedenikian rupe..nt doakan limah ye ^_^

Papa Mifz said...

bagus mutiara kata nih...

H.J said...

susah skang ni untuk bangun pagi..alarm pom tak bg efek

delarocha said...

bangun pagi murah rezeki

Cikgu Ma said...

saya pun ada buku ni...=)

Pembunuh Tanpa Bayang said...

ramai yang ambil kesempatan untuk bermalas malas,terutama jika cuti.

CikAnyss' :O said...

moga cerah pg kita setiap hari

wak jom join segmen , sgt bebaloi utk promote apa2 :) http://blurrr4evablurr.blogspot.com/2012/01/segmen-saya-tersenarai-dalam-1000-blog_08.html

dill said...

setuju!

gerakkan otak anda!

dill.

renjerkabloi said...

tenang je jiwa :)

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...