Kawan - Kawan

Tuesday, February 28, 2012

Alahai...aku malu!!

Sedang aku memasukkan kunci
tetiba berbunyi ....aku terkejut
sambil tergaru-garu kepala
apahal jadi gini..sebelum ni tak pulak


bunyi itu membingitkan sekeliling
aku cuak dan panik
tetiba aku terdengar "tet"
lalu bunyi itu hilang

seseorang menyapa ku

"kereta akak ke ni??

aku memandang sambil di tangannya ada kunci kereta

"aah..tapi tak tahulah kenapa berbunyi tadi".Dengan yakin aku menjawab.

"rasa akak silap kereta kot...ini kereta saya"

Aku masih blurrr lalu berjalan ke hadapan untuk melihat plat kereta.

Alamak memang betullah bukan kereta aku..hehe. Dengan rasa yang cukup ayu (kaber malu) dan sopan aku berjalan kembali ke arah mamat tadi.

"Maaf ye saya salah.Ingatkan kereta saya tadi"

"takpe kak"

Kejadian ni petang semalam ye. Masa balik kerja aku terus singgah di pasaraya. Mungkin masa keluar aku tak perasan ada 2 buah kereta jenis dan kaler yang sama. Rupanya kereta aku yang di sebelah. Memang malu gilerrr lah dengan orang sekeliling perhati. Yang membuatkan aku cuak sebab tetiba kereta tu berbunyi sedangkan kereta aku style masuk kunci (tak tau apa masalah dengan alarm dan hantar kedai minta off alarm). Tapi tapi kan cuma nak bagitaulah mamat tu hensem.....wakakaakaka.


Notanoti : korang ada pengalaman macam ni tak???

22 comments:

Kakzakie said...

Malu lieyna... kakak pun pernah juga. Anak kakak lagilah sebaik tet bunyi kereta terbuka dia terus buka pintu kereta sekali masuk baru perasan kereta org lain... malu...

~AmyLiana86~ said...

hehehe..sy pun pernah kena..nk wat cmne..bukan kete kita sorg je kan cmtu..hehehe...lepas ni kena tgk plat dulu nk naik..hehe

Rina AVAIL a.k.a Cik Betty said...

hahahaha..malunyaaaa!!!


mamat tu x mintak no talipon ke? kalau dlm novel misti awak nnt jumpa mamat ni lagi hikhikhik

ghost writer said...

peh! tak leh tahan yang part kata lelaki tuh hensem.

muka hensem tak semestinya takde isteri, cik akak. haha

rATu kEBaYA said...

aduhai... saya pun pernah macam tu jugak... mmg kelakarkan..

mizzkechique said...

kahkahkah..apa daa..

Irfa said...

kah kah kah 6 juta kali :)
aku penah ada pengalaman hampir2 nak masuk keta orang.igtkan laki aku.huhu
sib baik x sempat masuk..maru menuju je itupun dah cukup malu

missSenget said...

alaa..

die panggil akak plak..

mamat ensem ni patut panggil laa adik kan..!

aish...

blog-tips-kurus said...

tak buat2 pengsan ke??

Munnafendy said...

alahaiiiii memang malu la kak...adui3...hhahaha

Daddy Ziyyad said...

wakakakakaka..sempat lagi skodeng kehenseman lelaki itu.

Tukang Karut said...

hahahah besar sunguh la kemaluan...

Papa Mifz said...

hadoi mcm mano boleh silap nih....hehe

LYAfrina said...

hehe..camner tu leh tsilap..msti kereta sama kaler n jenis kan

Cikgu Ma said...

haha kak...malu gilerrr..ekeke...saya penah jadi cam tu lagi..

Pondok Usang said...

pengalaman anda ni ok lagi.. bagaimana pula dgn pengalaman sy yg di caj parking sampai rm406.. fuuh..

Hantu Kak Limah said...

huhuhuhuhu...gua lg malu bile kete sndiri akibat trtekan red button...puihhh...org pndang cam gua nk mencurik laks....hehehhehhee....

gadisBunga said...

ni lagi haru! hahahaha maluuuu!!!!

saya punye kes dalam entry http://www.gadisbunga.com/2012/01/kunci-kete-rosak-apa-nak-buat.html ni at least boleh la cover lagi. kehkehkeh!!!

kiera'sakura said...

saya pun... hihihihi.. malu kan :D

Kancil 8349 said...

ndak dapat bayangkan situasi ini....

nanakimie said...

hehe....segannya:)

nana xde kereta lg,nk drive pun xreti..harapje ada lesen:)

Lydia Miza(Aidyl Azim) said...

Ops..sites malu giler okey..dah la mamat tu encem.glurpp

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...