Kawan - Kawan

Thursday, November 17, 2011

Makan jer kejenya..Seronok apa!!..kihkih.

Tajuk tah apa-apa..abaikan jerklah yee...


Masa aku tengah upload gambar dari kamera ke pc,godek2 mak aii ada gambar makanan. Haruslahkan aku ni kalau berjalan,kat beg mesti ada kamera untuk aku snap2 gambar2 yang aku suka macam makanan dan alam.kah kah kah. Sebelum ni aku dah buat entry pasal ni tapi nan hado gambar. Nak buek camno tertinggal kabel daaa.


Korang tengok ni terliur dak. Sesapa yang penggemar fastfood,bolehlah cepat2 pi kfc...kihkih. Ni aku amik set apakenamatah...tetiba terlupa. Yang ini ayamnya original!! Bagi aku kurang kick.Selalu amik yang spict tapi nan hadoooo. Penggantinya yang perisa tomyam. Bila tanya leh amik seketul perisa tomyam seketul original walau pilih bukan set punya tapi cashier tu cakap tak leh..huhu.Aku ingat nak try yg tomyam tu tapi banyak testimoni2 dari kawan2 yang mengatakan tomyan tu x sedap. Last2 aku pilih yg set dan amik original!!. KFC pun dah ikut konsep macam mekdi. Sos kena amik sendiri dah takde botol2 sos atas meja. Tapi aku x pastilah cara ni dah lama ke dak maklumlah aku ni setahun cuma 2-3 kali jerk makan fastfood.Takut aku yang ketinggalan keretapi......kui kui kui.




Masa pergi ke Jusco Kepong adik aku pow makanan jepun ni..Apakenamatah... sushi kot..apa yang membezakan cuma isi atas jer..ada isi ikan,udang dan lain-lain..bawah pulut yang dikepal. Dan aku pun bukan penggemar makanan jepun.hehe.



Ini pun adik aku yg pow gak..Sotong goreng tepung...Masa amik ni adik tak perasan pun ini sotong kurita...bila makan agak liat . So, kepada yang takde gigi tu takyahlah makan ni yee.



Ini Mee udang. Makan di pantai BNO,Sabak Bernam.Ramai yang kata mee udang kat sini sedap.Masa ambik adik dari politeknik,singgahlah ke sini.Tapi ternyata ia indah khabar dari rupa (ayat yg selalu di guna dalam rancangan Masterchef). Tak sedap langsung. Rasa sos jerk lebih.




Muka model masam mencuka.Dia order nasi putih dan tomyam.Tapi terus spoiled mood dia nak makan bila tengok tomyam tu dah rupa sup. Sudahnya dia cuma amik isi2 jerk dan kuah dia cedok mee udang aku...kui kui kui. Orang sebelahnya plak order nasi goreng udang. Adik aku yang bongsu ni kalau makan kat luar memang wajib order nasi goreng x kira apa pun .


Sekian dulu yaaaa citer pasal makanan...kita bertemu lagi di entry yang lain...kah kah kah.


Notanoti: Bila aku baca balik gaya penulisan dah macam cik ina plak dah. Ampunn bukan tiru tau!!




17 comments:

.ain. said...

okey. lunch time. makan dulu..#kebulur. hehe

Rai said...

kebulur tengok makanan...

miloais said...

iols lama dah tak gi kfc...
sushi tu - emmm.... sedapnya!

jap beb...
iols tag uols ye…

http://miloaiskurangmanis.blogspot.com/2011/11/tag-dari-cik-anaa.html

Ardini Humaira said...

nyummmm cedapnye mamam :D

khaifaiz said...

nyam2 sy pn suka mkn

wahida said...

sampai sekarang tak leh telan japanese food...huhu...

chichi said...

sedapnyeeeeeee..terasa nak makan sotong goreng tepung jugakkkkkk

Tihara said...

sotong goreng tepung dgn sushi tu buat aku teringin nk mamam...best ek jln2 cari makan :)

ratusiput said...

em mmg pun kfc tomyam tak bape nk kick.best lg spicy kan.ntah bila nak habis pomosi yg tomyam ni.lambat tul.sushi dulu ratu tak minat tp kawan ajar makan bli kat jusco punye ni...sedap lak...setiap kali g jusco mesti bli 2-3 pcs :)

delarocha said...

ye makan selagi boleh makan

hara said...

sy tgk entry ni kol 2am. lapar!

Nor_Emylin said...

ha...encik tunang memang suka makan..lin suka order jek..hehehhee

Cik Pulau said...

sushi ea makanan jepun tu?
penah makan.. xsedap..huuuu~

oli-go said...

yeah, kfc tom yam mmg x sedap...suke sushi jugak ke? same a ni...

dill said...

ok. pasni nak makan. hehe

dill.

L said...

makan jgn xmakan.. hehehe

jom bacer sekejap..=)
http://lolz-l.blogspot.com/2011/11/belajar-dari-alam.html

Cik Ina Do Do Cheng said...

cik ina mana tu:) ayam orginal tak best cam masin sikitkan?,kalau dah sejuk lagi lah.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...