Kawan - Kawan

Thursday, June 7, 2012

Menegur

Kadang-kadang agak sukar untuk menegur seseorang
tak kiralah atas urusan kerja atau peribadi
takut2 kalau teguran itu tidak kena cara
akan mengakibatkan perselisihan faham dan bermasam muka

Macam aku yang tengah dilema sekarang
sama ada nak menegur atau tidak
anak buah di bawah seliaan(jgn anggap aku bos pulak.aku pun kuli juga)
yang semakin teruk dari segi disiplin dan kualiti kerja

Sebelum ini bukan tidak pernah aku tegur
tapi sekejap jer berubah lepas tu balik kepada feel lama
dan aku ni pulak jenis menegur hanya boleh setakat 3 kali je
lepas tu aku malas nak cakap benda yang sama berulang-ulang

Entah lerr..
kalau dibiarkan aku yang sakit hati
bos atau orang lain akan berkata atau menyampaikan
bak kata pepatah ditelan mati mak,diluah mati bapak

21 comments:

Iffah Afeefah said...

kalau sy suke mengur

n susa skit nk trime teguran

tp xdela melenting

cume sentap dlu

baiki kmudian

Nazayiena said...

Bolehlah tegur lg klu dah kembali ke feel lama......

Rai said...

pada akak, dalam urusan kerja kena professional..ini bukan personal matters..so sepatutnya tak timbul soal masam muka ke apa..tapi nak menegur biar lah dengan cara yang berhemah..dan dalam masa yang sama sebagai org atasan jangan lokek bagi pujian..kalau salah suruh mereka betulkan..kalau yang bagus bagi pujian..

tegur la dengan berhemah ya..

Daddy Ziyyad said...

Setuju dgn Rai.

Ataupun, cuba suruh big boss yg tegur.

Mrs Lurve said...

tegur boleh..tp biar ada hemahnya..kalo rasa teguran kita tue xberhasil, minta bantuan dr org atas kita pulak utk beri teguran..

Kakzakie said...

Kalau dia memang di bawah seliaan Lieyna memang wajar ditegur dan kena berhemah sebab menegur org dewasa memang kena bijak...

pok amai-amai said...

Err...awak yg menilai appraisal ke? Klu awak yg menilai, ape kate awak simpan seme dlm diari. Then ms kpi tu, awak balun ckp2? Hehehehe....

Otherwise, sy setuju komen Rai jugak

khaifaiz said...

kalu dah tegur x jalan gak.. biarkan je nak jadi apa

nabilah_2908 said...

kalau dah tegur tapi masih sama...
tegus la lagi...buat kali terkahir...dan katakan pada dia..jika masih tidak berubah...akan bawa hal dia ke big boss..

cuba la tgk apa reaksi dia...jika masih sama...memang perlu la di adukan pada big boss.. :)

Zul Fattah said...

mcam tu la. apa yg saya rasa skrang ni.. apa2pun.. sabor jela..

Asrul "iLham" Sany said...

sy pun part tegur2 pun fail...

sebab tu saya lebih suka kerja sendiri... sy kuli saya bos haha

miloais milo said...

dah tiga kali tegur tu
dah boleh issue surat warning dah kalo tak ubah jugak perangai tu!

usul kan kepada pihak yg lebih atas yang boleh membuat keputusan segera - explain betul2....
insyaallah....

anamizu kaito said...

emm aah la kan kak..
ana ni pon x suke nk tgur2
byk kali.. limit nk tegur2
pon 3 kali je la.. kalo
pstu die wat gak lagi,
sndiri mau ingatla kan =P




luv,
cik ana

9n0L4 said...

mmg susah nak tegur org ni. tak sume org open minded. :)

Tukang Karut said...

xpe... xsusah sangat pun... akhir tahun nanti bagi markah 60 je...

Rina AVAIL a.k.a Cik Betty said...

sy pon jenis malas nk tegur org..bukan pe takut org tu nnt sentap pastu asyik cari salah kita

delarocha said...

kena tegur tu..sebelum jadi barah.

HeNRieTTa JoSe said...

rietta pown sama...susah sket nak tgur...tapi biasanya, rietta akan jmpa org tu personal dulu...cakap elok2...xmakan saman, bru rietta up sket, cari kakak ataw abang senior tolong tegurkan...

adan said...

ada orang kata.. tegurlah secara berhikmah.. biar sampai ke hati..

Papa Mifz said...

tu la hakikat nyer...mmg agak susah...tapi nak tak nak kene gak ditegur...demi kebaikan bersamo...

Irfa said...

stres bila ia melibatkan kita sekali terutama dalam soal keje

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...