Kawan - Kawan

Sunday, May 27, 2012

Kisah semalam dan hari ini..


Dah bermula cuti sekolah. Maknanya faham-fahamlah. Ramai yang akan mengadakan kenduri. Bila dah dijemput tu wajib pula untuk menghadiri. Breakfast di rumah pun sekadar makan roti untuk alas perut.Semalam saja aku pergi ke 3 jemputan. Plan nak pergi pukul 12 tengahari tapi ada beberapa halangan pukul 1 baru pergi ke rumah yang pertama. Jemputan ni tak jauh dari rumah dan merupakan kawan my housemate. Ini jemputan kenduri berkhatan. Lepas tu kami pergi ke rumah kedua pula. ini kenduri kahwin kakak opismate my housemate. Memandangkan dah kenyang di rumah pertama walau makan hanya sedikit(kes beringat ada rumah lain..haha) tapi aku hanya meratah lauk. dah tak boleh nak masuk nasi dah.

Lepas tu kami ke rumah ketiga pula. Memang dah target tak lama2 di satu rumah. Lepas habis makan terus je jumpa tuan rumah. Ini jemputan kawan opis. Dia buat kenduri perkahwinan adik ipar+berkhatan.Kat rumah kawan kami sekadar makan pencuci mulut iaitu serawa pisang+keledek. Balik tu memang kekenyangan.


Okeh habis sudah cerita semalam. Pagi ni masuk2 opis jer kepala dah pening cium bau . Siapalah yang letak buah durian kat opis. Baunya saja sudah bikin pusing.Ada 3 biji. Kebetulan tak ramai yg ada kat opis. cepat2 kopek dan buah tu masuk dalam tuppaware siap-siap.Simpan dalam peti ais. Rehat tadi dah licin!!.

Alhamdulillah pokok durian yang ada kat opis ni ada juga buah yang boleh dinikmati. Jenis apa jangan tanya,aku hanya pandai makan jerk...haha.


sumber : cilok dari google.com

13 comments:

Tihara said...

loo ingatkan derian langkawi td..rupanya derian pakcik gugel..terbau2 je derian tu..dap nye..ngidam ni..sejak 2 menjak ni byk sguh ngidam..huhi :)

Rara Nasiha said...

durian! lama pulak rasanya tak makan. :)

ejulz said...

mak ai.. durian... waaaaa..

Anonymous said...

parti makan-makan ya...
kau peminat durian?
aku alah dengan durian.baunya saja sudah buat kepala aku pusing.

Pembunuh Tanpa Bayang said...

*maaf,komen anonymous di atas
adalah aku.

iEdA said...

rindu nk mkn murtabak durian =_=

Tukang Karut said...

ISK! DURIAN!!!!!!!

nuyui a.k.a miss YUI said...

mmg byk kenduri time cuti ni.

mizzkechique said...

sedapnya doyan.. nt dh luruh byk, anta cni ckit ye..

Iffah Afeefah said...

oke ni jeles

aku nakkk

nabilah_2908 said...

syoknya..kat office siap ada pokok durian lagi.... huhu.. :)

Hidayah Bach said...

ala...
dah la dia cerita bau durian..

scroolllll....

nmpk gmbr la pulak...

dengan warna yg padu macam tuh..

uuwwaa...
i nak carik durian lah..!

Zie Madini said...

aduhhh! tetiba zie nk mkn durian ler pulak gara² tgk entry ni. aduhhhh. dah musim durian ke skrg ni...huhu

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...