Ini sebahagian daging korban yang kami dapat. Ini pada hari raya pertama
Tulang-tulang mak buat sup,organ-organ lain direbus sampai empuk.Letak sedikit garam.
Daging dah empuk,toskan daging tapi air rebusan tak payah dibuang.Boleh digunakan untuk apa jua jenis masakan.Kemudian potong daging nipis-nipis.
Ini rencah untuk rendang daging pedas. Bahan-bahannya merupakan bawang merah,bawang putih,bawang besar,halia,lengkuas,cili kering,kunyit hidup dan serai.
Daging dah empuk,toskan daging tapi air rebusan tak payah dibuang.Boleh digunakan untuk apa jua jenis masakan.Kemudian potong daging nipis-nipis.
Ini rencah untuk rendang daging pedas. Bahan-bahannya merupakan bawang merah,bawang putih,bawang besar,halia,lengkuas,cili kering,kunyit hidup dan serai.
12 comments:
sedap rupenye~
dill.
master chef masak..hehee :)
kalau dapat sup tulang memang terbaik la... tak bangun dibuatnya...
nak try masak juga la
sedapnya rendang pedas....
hajat iols nak jugak buat rendang pedas daging this weekend... harap2 jadik lah... :P
hebat abg nyer yer...kalo papa mifz ntah apo la jadi nyer...hehe
sdpnya nmpk sup tu
nampak sangat menyelerakan.
wah byk tu..sedapnyaaa
terlalu indah untuk di makan :P
bak sini aku rasa hahaha
assalamualaikum ... kak rin pun masih ada lagi daging korban dalam freezer tu - tak tau nak masak apa lagi..:-)
..nampak sedap jer dalam kuali panas2 tu ....
wow. baru berangan nk wut rendang. hehehe tq share dis :)
Post a Comment