Kawan - Kawan

Wednesday, May 9, 2012

Tumpuan

memberi tumpuan
mata memandang ke hadapan
harap input masuk ke kepala
bukan menerawang entah ke mana

Kalau dalam keadaan begini
dalam suasana dingin
mata akan menjadi layu
tumpuan menjadi lemah

tetapi saat begini
apa yang ditunggu
adalah jamuan/hidangan
yang dihidang

bila tiba saat itu
kelihatan ramai yang gembira
wajah yang suram
menjadi ceria

notanoti : ketika ini aku berada di dalam bilik taklimat. Ada kursus daa. nasib baik dibuat kat my opis. esok skip sebab pegi lawatan...yeayyy.

21 comments:

Rai said...

lgi lagi kalau topiknya tak menarik kan...

hidayah said...

mesti topik boring.. fasci tak best.
:)

nice blog . cantik.

follow sini lah..

;)

Pok Amai-Amai said...

Haishh...ape benda yg lebih menarik tentang keje selain makan free dan lawatan ke luar pejabat? Hahahahah!

Cik FaRiZaM said...

sempat lg update di kala adalam seminar ye... :D

Kakzakie said...

Ada yg duduk mendengar tapi minda teringat lepas ini apalah hidangan yg disediakan....

✽ ⓔ ⓔ ⓘ ⓨ ⓢ ⓢ ✽ said...

is cukup xleh dengaq statik je.... hehe... pasti akan tertutup cumil mataku ini.. hohoho (^___^)

gadisBunga said...

baca puisi pun dah tau mesti tgh bosan gile plus lapar tuh! hahaha!

miloais milo said...

iols sedang memeyongkan kepala
dengan sketch ntah hapa mende ni..
tak reti nak buat camne!

selamat berkursus beb!

Daddy Ziyyad said...

hahaha.standard lah..time kursus, yg best part MAKAN aja..

Azlan Strider said...

wah..kelaparan ker???hehehe

Regards,
-Strider-

Asrul "iLham" Sany said...

sempat lagi berpuisi tu ohohohoh

Tukang Karut said...

aku baru je balik dari bagi kursus...

ainraus said...

susah kan nak tumpu pada perhatian yang tak best.

wahida said...

bila time kursus/seminar/taklimat mmg buat saya ngantuk jer..haha...

Papa Mifz said...

jasad di taklimat...minda ke lain...hehe

Tihara said...

time meeting ni best kalo lukis2 muka org dlm meeting tu..hins, sbb tu aku tk leh keje lama kat opis dedolu.. happy jln2 kawan :)

Rina AVAIL a.k.a Cik Betty said...

taklimat best sbb ada makan free hihi

adan said...

Dengar taklimat sambil mengharapkan masa cepat berlalu.. lepas tu pasti ada makan2.. nyum2..

9n0L4 said...

lame dah tak gi lawatan ramai². mesti best kan. ;)

Cik Ina Do Do Cheng said...

taklimat ni yang ngantuk ni, perut terus lapar : (

Iffah Afeefah said...

Bosan mmbuatkn hlang tmpuan

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...