Kawan - Kawan

Tuesday, May 31, 2011

Jom Jadi Follower Simple & Easy....Hadiah Menarik Menanti Anda

Sempena pembukaan kedai baru...tokei kedai telah bermurah hati untuk membuat giveaway.Hadiah pun menarik untuk 5 orang follower yang bertuah.Apa tunggu lagi jomlah join GA ni ramai2 serta bagi sokongan kepada usahawan bumiputra.

Nak join!!!!......cuma kena jadi follower jerk...cer KLIK SINI

AKU KATA TAK NAK , TAK NAK LAA !

Nak join klik SINI


Segmen terbaru dari bro.Ben sempena HARI TANPA TEMBAKAU SEDUNIA.


KATAKAN TIDAK PADA ROKOK!!!!!!!!!!

Monday, May 30, 2011

JOM JENGUK.....FOLLOW DAN KOMEN

Salam...Segmen terbaru dari Bro Hasrul. Aku memang suka join segmen2 yang dianjurkan oleh otai-otai. Bagi aku dengan menyertai segmen2 sebegini dapat membantu untuk menambah follower dan rakan2 di alam maya serta menimba ilmu pengetahuan yang berguna.

Aku mula berblog pun pada awal tahun setelah termakan pujukan seorang kawan baik.Lama kelamaan aku semakin seronok dan menjadikan blog sebagai tempat aku meluah dan berkongsi ilmu,pengalaman,suka duka hidup di perantauan (macamlah dok kat obersi...hehehe).Antara entri yg paling aku suka dan dekat di hati adalah INI , ITU dan SINUN.

So...kepada blogger2 yg sudi jengah blog ini...sudilah kiranya untuk memberi komen2 yang membina agar blog ini terus maju dan tidak berkubur begitu sahaja.

Sunday, May 29, 2011

Wednesday, May 25, 2011

Setelah sekian lama....

lama aku x hapdet blog
dah tentu2 bersawang
rindu wooo nak bergebang ngan korangs
hikhikhik

ekceli aku pun x tahu masalah apa
tetiba line tenet cuma boleh buka email opis jerk
geram ngan angin gaklah
asyiklah nak block semedang
kalu bila dah block itu ini
line system yg diguna lajuss takpo gak
ni sama jerk

sekali ada org besar2 mai
ada program kat opis
pinjam sat pc nak cari maklumat apa tah
sekali x leh...hambikkkk
dan2 tu kol terus bhgn IS
komplen itu ini
line beroperasi seperti biasa...hakhakhak

Thursday, May 12, 2011

Word Verification....Tolong Lerr Buang

Tadi buat blogwalking betul-betul spoiled mood
aku dengan rajinnya pegi ke blog2 newbie
bila bagi komen dan hantar tu keluar ayat "word verification"
adoii...mencik sungguh ngan menatang ni...


kepada blogger2 baru kalau boleh buang/hilang kan kotak tu
bukan apa lagi mudah nak komen dan user frindly
bila ada "word verification" akan membuatkan orang malas nak komen
sebab banyak sangat step nak kena isi
dah isi berkali-kali pun kadang2 dia tak nak terima
nak tunggu dia terima plak punyalah lama...haish...


nak hilangkan tu ada cara....senang jerk pun
ni aku bagi blog yg ada buat tutorial camne nak kasi ilang
boleh tengok di SINI dan SINI

Wednesday, May 11, 2011

SIAPA NAK JOIN BLOGLIST FALIHINJASMY.BLOGSPOT.COM, SILA ANGKAT TANGAN MACAM SAYE

Buat blogwalking kat blog Hasrul Hassan...tetiba nampak entry INI

Tanpa pk panjang terus jerk join....korang pun patut amik peluang ni


Mudah jerk nak join...tapi empunya blog tak nyatakan tarikh tutup

ikut suka dia nak tutup

Kalau korang nak join kenalah cepat..kang kalu dah tutup

x dapek nak nolong..hehehe..

jangan segan2 untuk jengah blog INI


p/s : aku malas nak tag...kalu korang rasa nak masuk dalam bloglist Falihinjasmy..

bak kata Nabil lu fikirlah sendiri..:)

Jom Lepak Di Bangku Kosong

Tarikh tutup: 13 Mei 2011
Nak tau lebih lanjut masuk SINI

Monday, May 9, 2011

Alahai Facebook ku...cedeyyyy...

seawal pukul 8 dengan semangat jitu dan bertenaga..
aku pun on pc cam biasa sementara tu aku bukak...
peti besi untuk mengeluarkan cash box yg sedia ada..


lepas tu log in facebook...
sekali keluar menatang company policy bla bla bla..
huwaaa.....fb kena block daaa...
aiseh...kena jadi staff terbaiklah kalu gitu..
dah x leh nak ngulorrr...sob..sob..sob..


p/s : kemudahan yg diberi kena digunakan secara berhemah dan betul...
dah kena block ni....lu fikirlah sendiri.....:)

Sunday, May 8, 2011

Selamat Hari Ibu...

(ehsan gambar google)

aku teringat satu kisah yg lucu
pabila adik ku menghadiahkan sejambak bunga & coklat
kepada mak...boleh mak kata...ko buang tebiat ke?
tak penah2 bagi hadiah...kenapa ni???
laa mak ni...kan Hari Ibu..cikgu cakap nak hargai mak kena bagi hadiah..
ni adik beli kat sekolah..hadoiiiiii



satu kisah yg aku x leh lupa...yelah selama ni kitorang x penah nak sambut@wish apa2pun bila tiba hari ibu@bapa.bagi mak yg mmg betul2 org kampung...itu tidak menjadi satu kewajipan asalkan anak2 ingat dan jenguk mereka. itu sudah cukup membuatkan mereka gembira.




"SELAMAT HARI IBU KEPADA SEMUA WANITA YANG BERGELAR IBU"





p/s : hargailah kedua ibu bapa sementara mereka masih ada di dunia...:)





Tips Diet

Ilmu yang berguna bagi sesiapa yang ingin kekal cantik dan sihat.Jom baca dan praktikkan..


Tip #1: Minum air yang banyak
Air akan terhidrat dari badan terlebih dahulu. Tapi air juga adalah salah satu medium penting untuk ‘menipu’ badan anda bahawa anda sudah kenyang. Air kosong sangat membantu. Minuman lain seperti jus buah tidak mampu memberi kesan yang sama seperti air kosong. Minuman yang lain tidak mempunyai jumlah kalori yang mampu menampung badan anda ketika anda diet. Bonus; kulit kekal elastik walaupun anda sudah hilang berat.


Tip #2: Set gol anda
Set gol anda adalah satu perkara penting semasa diet. Kalau boleh, gol anda itu agresif tapi masih boleh dicapai. Anda akan cepat putus asa jika tidak mempunyai gol yang realistik. Cabaran selalunya memberi inspirasi untuk kita mencapai sesuatu. Jika anda boleh mencari pasangan untuk bertanding menurunkan berat badan dengan anda, proses diet anda akan menjadi lebih menarik dan anda akan mencapai hasil yang lebih baik.


Tip #3: Makan banyak
Ya. Makan banyak. Baca lagi dan lagi. Makan banyak. Makan banyak makanan yang mempunyai jumlah serat yang tinggi. Makan lebih sayur-sayuran dan buah-buahan. Kenyangkan diri anda dengan diet ini bagi mengelakkan diri anda ‘mengidam’ makanan tinggi kalori seperti makanan ringan.


Tip# 4: Gerak!
Ini cara paling mudah. Berdiri atau bergerak beberapa langkah mungkin merupakan salah satu cara paling senang dalam hidup untuk membakar kalori. Berkebun, bermain bola sepak, berjalan kaki, berbasikal atau bermanja-manja dengan si dia mampu membakar kalori dengan banyak. Rahsianya ialah anda tidak akan hilang berat jika anda tidak menggunakan kalori lebih dari yang anda makan. Lebih banyak aktiviti ringan yang anda lakukan, lebih tinggi nilai kalori anda akan bakar, lebih banyak berat anda akan hilang. Anda hanya perlu rajin meggerakkan badan tanpa perlu benar-benar melakukan senaman.











Sumber : masuk SINI











p/s : sekiranya menjadi amalan...insyaallah akan berjaya...:)

Thursday, May 5, 2011

Diari ku...boleh gitu???/

Ini merupakan en3 pertama bulan ni
lama dah x hapdate blog
sibuk sesangat ke..yolah tuuuu..

Meh aku citer aktiviti minggu lepas
weekend kat sini hari jumaat n sabtu tau..
so hari jumaat pagi..dlm pkl 10
p carwash..apalagi basuh bf kesayangan..
lepas tu p kedai...tapau nasi campur..
kebetulan minggu lepas 1 Mei jatuh pada hari Ahad
housemate balik kg ..tinggal sorang malas nak masak..
macamlah sebelum ni aku rajin masak kat umah...kihkihkih..
petang plak p jenjalan cari barang2 kat Billion..

hari sabtu dan ahad aku kene keje..
dahlah sorang2 kat opis..
harus aku buka radio kuat2..
aku x leh dok sunyi2 sangat..
nanti mulalah aku pk/perasaan bukan2..
bila boring p lepak kat bangunan pelancongan..
cuci2 mata tengok pemandangan dan melihat gelagat pelancong..
tepat pkl 5...balik umah...yehaaaaaa...


sekian.....

p/s: ini edisi en3 merapu....:)

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...